top of page
Støttegreb til badeværelset fra CarePartner

Mobeli hjalp Helene til et friere liv

 

”Det kan du ikke få noget medicin for. Din fornemmeste opgave er at lære at leve med det”. Dette var beskeden fra Helenes læge, da hun i 2014 fik konstateret fibromyalgi. Helene har lært at leve med sin sygdom, men det har ikke været let.

 

Forud for sygdommen havde Helene et meget aktivt liv med mand, tre børn, fuldtidsjob og et væld af fritidsbeskæftigelser, der krævede hendes tilstedeværelse forskellige steder i Holbæk-området, hvor hun bor. 

 

Da sygdommen ramte

For Helene betød sygdommen til at begynde med, at hun fik meget ondt i sine arme og havde en sovende fornemmelse i den ene side af kroppen, når hun havde siddet ned. Hun havde balanceproblemer og svært ved at gå. En morgen i slutningen af 2013 sover den ene side af hendes ansigt, da hun vågner. Samtidig har hun problemer med at støtte på det ene ben, som hun slæber efter sig, når hun går. Efter utallige undersøgelser sendes Helene til en reumatolog, der konstaterer, at hun har fibromyalgi og giver hende en hård konstatering med på vejen om sygdommen: ”Det kan du ikke få noget medicin for. Din fornemmeste opgave er at lære at leve med det”.   

 

Helene tilpasser sin hverdag efter den nye situation, og hun får blandt andet en kørestol til aflastning på længere ture uden for huset. Men i slutningen af 2014 ændres hendes situation igen drastisk, da hun var medpassager i en bil, der blev ramt bagfra af en anden bil med 80 km/t. Siden den dag har hun kunnet rejse sig og støtte på sine ben men ikke løfte dem. Nu var hendes kørestol ikke længere et tilvalg ved overbelastning – den blev et nødvendigt hjælpemiddel i hendes hverdag.  

 

En ny hverdag med støttegreb

Helene har indtil begyndelsen af 2017 været afhængig af hjælp fra hjemmeplejen, hver gang hun skulle på toilettet, indtil hendes mand i januar 2017 så en reklame på Facebook for CarePartners greb fra Mobeli.

 

Efter aftale med Mobelis nordiske forhandler, CarePartner, blev tre greb opsat på hendes badeværelse i en uge til afprøvning. Fra første dag betød grebenes tilstedeværelse, at Helene ikke længere skulle ringe efter hjemmeplejen, når hun skulle på toilettet. På spørgsmålet om, hvad Mobeli grebene har betydet for hende, svarer Helene: ”Frihed. Nu kan jeg selv bestemme, hvornår jeg går på toilettet – jeg skal jo ikke vente på, at der kan komme nogen og sætte mig på toilettet, jeg kører bare derud”. 

 

Et friere liv med Mobeli

Mobeli grebene skal ikke bores op – de kan sættes op helt uden brug af håndværker og lige så let tages ned, flyttes eller tages med ud af huset. Låsegrebet er udstyret med en patenteret sikkerhedsindikator, så man altid kan se, hvis grebet ikke skulle være sat ordentligt fast på væggen eller en anden plan overflade. Grebene er så fleksible, at de kan medbringes og benyttes overalt, hvor man færdes – så længe de har et fast, plant underlag at fastsættes på. Derfor kan de naturligvis tages med, når man rejser eller skal på besøg ude af huset.

Har du yderligere spørgsmål til Mobeli grebene, er du velkommen til at ringe til CarePartner på tlf.: 58 55 10 99.

For køb eller mere information klik her.

bottom of page